Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Buksbom PDF Udskriv Email
Mandag, 18. februar 2013 21:20

Buksbom stiklinger rundt om rosenbedDen stedsegrønne busk, buksbom, findes i mange haver, og er en rigtig god plante at bruge, hvis man vil have en lav hæk, eller hvis man vil forme buske til kupler, kegler eller andet.

Buksbom trives godt i både sol og skygge, og den stedsegrønne farve pynter haven godt hele året rundt.

Når man vil plante en buksbom ud i haven fra en potte, er det vigtigt at man vander potten rigtigt godt inden buksbommen tages op og sættes i jorden. Vand også godt flere gange i hullet, og lad vandet trække ud i jorden.

Studs gerne en buksbom 1-2 gange årligt, og vand nye planter godt i varmt vejr. Buksbom planter gødes med kompost.

Buksbom i krukker

Hvis man vil have buksbom i krukker, kan det være en god idé at dreje krukken en gang i mellem, så buksbom planten for sol fordelt over hele planten. Dermed vokser buksbom mere ens, og bliver dermed lettere at holde i facon.

Buksbom plantes i pottemuld eller godt komposteret havekompost, og skal gødes ca. 6 gange i løbet af den varme sæson med flydende gødning.

Stiklinger af buksbom
Buksbom er en af de planter der er rigtig nem at lave stiklinger af. Der er flere forskellige måder man kan gøre det på, men det letteste er at fylde en potte med så og prikle jord, klippe buksbom grene af, og fjerne bladene fra de nederste 5 cm. Sætte stænglen ned i så og priklejorden, vande, og trække en klar plasticpose hen over. Lav lidt huller i plastikken, så luftfugtigheden ikke bliver alt for høj. Efter ca. 4-5 uger, vil der være fine rødder, og planterne kan plantes ud. Læs mere om buksbom stiklinger.

Senest opdateret: Mandag, 18. februar 2013 21:22